E-News sign-up

*




 * required

 

Photo of African Penguin

African Penguin

Common name:

African Penguin

Latin name:

Spheniscus demersus

Family:

Sphenicidae

Length:

24"

Wing span:

Small flipper like wings used for swimming

Weight:

5-10 lbs

Habitat:

Creates burrows on inner islands and protected beaches.

Notes:

Lives on islands between Namibia and Port Elizabeth, South Africa. New colonies established along mainland areas near Cape Town, SA. Known also as the "Jack Ass" penguin for donkey-like braying call. Impacted by oil spills. See: Treasure spill

Link:

Avian Demography Unit, Cape Town

 

Birds in Focus

List of species treated

powells books graphic

Source: The Sibley Guide to Birds, Knopf © 2000-2003  

 

Home | About us | Blog | Background | Bird centers | Education | Help us | Media | Oil Spill Center

@ 2011 (IBRRC) International Bird Rescue Research Center – All Rights Reserved  
Privacy policy  •  Phone: (707) 207-0380  •  


web statistics