E-News sign-up

*




 * required

 

White-faced Ibis header
photo white-faced ibis

White-faced Ibis at 6 weeks. (Photo: Marie Travers/IBRRC)

Common name:

White-faced Ibis

Latin name:

Plegadis chihi

Family:

Threskiornithidae

Length:

22 inches

Wing span:

37 inches

Weight:

1.3 pounds (610 g)

Habitat:

Freshwater wetlands, including ponds, swamps and marshes.

Notes:

Ibis feed in groups by probing mud flats. Ibises nest in areas where water surrounds emergent vegetation, bushes, shrubs, or low trees.They also use flooded rice fields as feeding locations.

Links:

Saving Ibis chicks from Sacramento Valley

All About Birds: Cornell Lab of Ornithology

 

Birds in Focus

List of species treated

powells books graphic

Source: The Sibley Guide to Birds, Knopf © 2000-2003  

 

Home | About us | Blog | Background | Bird centers | Education | Help us | Media | Oil Spill Center

@ 2011 (IBRRC) International Bird Rescue Research Center – All Rights Reserved  
Privacy policy  •  Phone: (707) 207-0380  •  


web statistics