E-News sign-up

*




 * required

 

Northern Fulmar

Northern Fulmar (Photo: Tom Tucker)

Common name:

Northern Fulmar

Latin name:

Fulmarus glacialis

Family:

Procellariidae

Length:

18"

Wing span:

42"

Weight:

1.3 lb (600 g)

Habitat:

Open ocean; nesting on rocky cliffs

Notes:

Northern Fulmars come in a wide array of color phases, from pale gray to dark brownish-gray. Their stiff-winged flapping and gliding is similar to shearwaters.

Links:

IBRRC abstract on Fulmars
Cornell Lab's All About Birds: Northern Fulmar

 

Birds in Focus

List of species treated

 

Home | About us | Blog | Background | Bird centers | Education | Help us | Media | Oil Spill Center

@ 2011 (IBRRC) International Bird Rescue Research Center – All Rights Reserved  
Privacy policy  •  Phone: (707) 207-0380  •  


web statistics