E-News sign-up

*




 * required

 

snowy egret graphic
Snowy Egret photo

Snowy Egret (Photo: Cheryl Reynolds/IBRRC)

Common name:

Snowy Egret

Latin name:

Egretta thula

Family:

Ardeidae

Length:

24"

Wing span:

41"

Weight:

10-13 ounces (370 g)

Habitat:

Fresh and salt-water marshes; rice fields

Notes:

Breeding Snowy Egrets have particularly long lacy white plumes extending off back and chest areas. It builds nests in reeds or more often in trees, 5-12 feet off the ground. Similar to the Cattle Egret.

Links:

All About Birds: Snowy Egret
NatureWorks: Snowy White Egret

 

Birds in Focus

List of species treated

Snowy Egret

Snowy Egret (Photo: © Tom Tucker)

powells books graphic

Source: The Sibley Guide to Birds, Knopf © 2000-2003  

 

Home | About us | Blog | Background | Bird centers | Education | Help us | Media | Oil Spill Center

@ 2011 (IBRRC) International Bird Rescue Research Center – All Rights Reserved  
Privacy policy  •  Phone: (707) 207-0380  •  


Visit IBRRC on Facebook! Follow IBRRC on Twitter IBRRC Blog See IBRRC's YouTube Videos